Gubljenje vremena

Ako želite modernizovati predavanja, najmanje što morate znati je rad na računaru. Rad sa Power Pointom vas svrstava u moderne i trendi predavače, ali to i dalje ne znači da vam računar štedi vreme. A vreme je novac. Ili bolje da kažemo - vreme je dodatno znanje.

 

Tokom kreiranja i prezentiranja obrazovnog sadržaja predavači koriste veliki broj programa i troše sate (i sate). Štaviše, u potrazi za programima i već pripremljenim datotekama na školskom računaru, predavači potroše najmanje 5 minuta po školskom času. Nekada se desi i da nikada više ne pronađu neku datoteku.

Ako za pripreme ne koriste računare, učitelji pripreme rade isto kao i prethodne generacije. Dan za danom. Mesec za mesecom, godina za godinom. Izgledaćete kao staromodni učitelj koji nema vremena za dodatno usavršavanje (obrazovanje).  If teachers don’t use computers for lecture preparation, they prepare their lectures in the same manner like generations before. A day after day, a week after week, a year after year. Svima treba dodatno znanje, ne samo našim učenicima.

Rad sa Power Pointom je samo mali deo pripreme za čas. Ako sveske niste zamenili računarskim podacima, ne možete reći da ste spremni za Vek informatike. Da li je moguće da nemate vremena za usavršavanje? Konkurencija i nas unapređuje. Učenici izvalče iz nas ono najbolje. I zato,

Zašto gubiti vreme?