I za amatere i za profesionalce

My Book Machine Editor će svima, bez obzira na informatičko iskustvo, pomoći da na najjednostavniji način naprave "žive" i interesantne knjige.

MybookMachine Editor nudi najlakši način za kreiranje interaktivnih mulrimedijalnih e-knjiga za školu, posao ili zabavu

U kreiranju knjiga koristićete moderne alate: za obradu teksta, ilustracija i tabela, povezivanje fotografija, audio i video zapisa sa lokalnog diska ili Interneta, ubacivanje pdf, Word, Excel ili drugih formata datoteka, MasterTool, GeoGebra ili bilo koje druge obrazovne vežbe. Dobićete i: desetine pripremljenih šablona stranica sa ugrađenim mestima za ubacivanje različitih objekata, lista ili dugmadi sa dodatnim funkcijama koje sami birate (otvaranje datoteke, puštanje filma u internom ili eksternom plejeru, otvaranje slike sa sajta itd).

BESPLATNA PROBA ĆE VAS UVERITI KAKO U KVALITET TAKO I U JEDNOSTAVNOST

Neograničeno vreme upotrebe besplatne probne verzija (preuzmite ovde) omogućiće ne samo besplatno čitanje svih dostupnih knjiga, već će i računarskim "laicima" pomoći da isprobaju sve funkcije kreiranja knjiga (osim pamćenja i publikovanja).

Program sadrži brojne alate koji će svima omogućiti da uživaju u svakodnevnom otkrivanju novih mogućnosti. Ako već imate iskustva u radu sa Wordom, Excelom i PowerPointom, ili u obradi grafičkih elemenata, animacija, audio i video zapisa, za nekoliko minuta shvatićete svu lakoću korišćenja naših funkcija (sve su na srpskom jeziku), kao i sagledati ogromne potencijale koje pruža ovaj originalan program.

18-minutni film - Kreiranje i šerovanje knjige

slika10

OBUKA „ČITANJEM“ NAŠIH KNJIGA

I onima koji imaju manje iskustva u radu sa tekstovima, slikama, tabelama i multimedijom omogućavamo da čitanjem naših brojnih MBM knjiga (pod pojmom „čitanje“ mi ovde podrazumevamo i gledanje mnogobrojnih video sadržaja) sa naših sajtova www.mybookmachine.rs, www.mybookmachine-online.rs i www.mybookmachine.net već za pola sata kreiraju svoju prvu knjigu, a za jedan ili dva dana finalizuju svoje prve multimedijalne MBM knjige i objave ih na našem (www.mybookmachine-online.rs) ili njihovom serveru.

OBUKA U VAŠOJ ŠKOLI/USTANOVI/KOMPANIJI

Multisoft će školama ili ustanovama (u Nemačkoj su to najčešće izdavači obrazovnih sadržaja) koje kupe višekorisničku (školsku) verziju programa ponuditi i neobavezujuću dopunsku opciju na osnovu koje će naši demonstratori održati jednodnevni kurs u njihovim prostorijama.

(*) Ne propustite i da otvorite naše knjige sa objašnjenjima svih funkcija, kao što je i pisanje i crtanje objekata tokom prezentacije, ili opcija da nakon priključenja dodatnog monitora (video projektora ili bele table), program prikazuje sve medije na većem ekranu, a na manjem kompletan sadržaj knjige.

„ŽIVE“ KNJIGE ZA SVE VRSTE RAČUNARA, TABLETA ILI TELEFONA U NEKOLIKO KORAKA

 1. Unesite osnovne podatke o knjizi (naslov, autor, format, boja… )
 2. Kreirate stranice 
  1. Izaberete najprikladniji šablon za stranicu
  2. Dodajte (ukucajte ili kopirajte) tekst, video, slike, zadatke, audio, grafike, ili druge vrste interakcija
 3. Zapamtite knjigu
  1. Na svom računaru ili prenosnom uređaju
  2. i onda je i objavite/šerujte (po želji)!

Povezivanje objekata sa narednim akcijama

Kada režirate redosled unosa i prikaza sadržaja u ovom program često ćete morati da se zapitate: "Šta želim da čitalac učini kada vidi da može da klikne na neku ilustraciju? Da li će se pustiti neki privatni video snimak ili je to link na YouTube video, ili čak na Word dokument, ili pak startujete MasterTool (od 2017. godine i na srpskom jeziku) vežbu? Tek tada, nakon osmišljenog plana prezentacije, pomenutoj ilustraciji dodeljujete jednu od skoro bezbroj akcija.

Jer ova knjiga ne sadrži samo tekst i ilustracije već i audio i video zapise, web linkove, MasterTool vežbe, PDF datoteke, Excel tabele, .doc fajlove, GeoGebra vežbe itd.

Jedna prenosna datoteka koju možete objaviti gde poželite

Sve će to biti samo u jednoj datoteci koja se lako može preneti s računara na računar ili objaviti u Srpskom Obrazovnom Oblaku (mybookmachine-online.rs), Google Drive-u, Dropbox-u ili na vašem (školskom ili firminom) lokalnom serveru (sajtu).

I najbolja stvar: vašu knjigu možete promeniti kada god poželite, pa je čak i skinuti sa mreže na kojoj ste je publikovali

Na ovaj način možete više da se opustite, budete fleksibilni i da se adaptirate određenom trenutku!

Prednosti programa MyBookMachine Editor u 3 rečenice

• lakoća korišćenja koja vam štedi vreme
• konstantno unapređenje novim funkcijama sa kojima ste uvek u toku
• vrlo lako publikovanje (objavljivanje) i/ili distribucija, pa čak i štampa iste.

 Korisnici Mac računara (iOS) će za korišćenje MBM Editora morati da instaliraju Parallels ili neki besplatni Windows emulator.